Blog details

De zoektocht: met deze tips vind je jouw huurwoning

november 22, 2018

Je zoekt een geschikte huurwoning! Een aantal dingen heb je al helder: je weet wanneer je wilt verhuizen, je weet in grote lijnen wat voor soort huis je zoekt en ook het budget dat je hebt te besteden is helder. Dat is al heel wat! Maar hoe vind je nu echt de juiste huurwoning? Gebruik deze checklist met 5 handige tips: 

1. Ga kijken in de potentiële woonplaats

Elke stad heeft verschillende buurten. Waar zou jij het liefst willen wonen? Heb je een onbekende stad op het oog, dan is dat nog best lastig. Ga daarom een of meerdere keren op bezoek in je nieuwe stad en bekijk de verschillende wijken. Waar zou jij je thuis kunnen voelen? Een ander groot voordeel van het bezoeken van een stad is dat je zomaar je droomwoning kunt ontdekken. Wie weet, misschien hangt er net ergens een ‘Te Huur’ bord op een plek waar jij zou willen wonen. Achter je laptop mis je zo’n kans!

2. Neem je woonwensen onder de loep

Hoe realistisch zijn jouw woonwensen? Bestaat de huurwoning van jouw dromen wel in het echt? Het zou jammer zijn als je allerlei eisen en wensen hebt die niet te vervullen zijn. In grote steden is het best lastig om een geschikte woning te vinden. Heb je onrealistische wensen dan wordt het nog moeilijker. Doe deze check en ontdek hoe het zit met jouw woonwensen. Misschien moet je nog iets bijstellen. Beter nu dan dat je veel tijd voor niets aan het zoeken bent.

3. Vrienden en familie helpen je graag

Schakel zeker je netwerk in. Hoe meer mensen weten dat je een nieuwe woning zoekt, hoe eerder je iets vindt. Het is gewoon niet mogelijk om in je eentje het hele aanbod aan huurwoningen bij te houden. Laat mensen je zoekopdracht delen op sociale media. Maak een verzendgroep op whatsapp en deel zo breed mogelijk dat jij iets zoekt in jouw gewenste stad. Wie weet hoe snel je op deze manier je droomwoning vindt.

4. Vraag om hulp bij het zoeken

Misschien ben je druk met je studie of je baan? Moet je dan ook nog op zoek naar een huurwoning, dan kan dit stress opleveren. Laat iemand anders daarom voor je zoeken. Je kunt jouw zoekopdracht bij een platform zoals Esteon achterlaten. Vul eenvoudig jouw woonwensen in en zij nemen het zoekwerk voor je uit handen. Daarnaast ontvang je meteen een persoonlijk advies wat je woonwensen betreft.

5. Maak gebruik van Facebook

Facebook is een handige manier om het zoeken naar een huurwoning te vergemakkelijken. De meeste steden hebben wel een groep of pagina op Facebook met daarop een aanbod aan huurwoningen. Zo houd je eenvoudig bij welke nieuwe woningen er op de markt verschijnen.
Nu ben je in een Facebook-groep uiteraard niet de enige die een huis zoekt. In dezelfde groep help je elkaar, maar je kunt ook elkaars concurrenten worden. Reageer daarom snel. Zie je een geschikt object, stuur dan een privé berichtje naar de desbetreffende verhuurder. Dit werkt beter dan verhuurder vragen om met jou contact op te nemen. Dit wordt vaak niet gedaan, dus wees zelf pro actief!

Get app now

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit donec tempus pellentesque dui vel tristique purus justo vestibulum eget lectus non gravida ultrices

Download Form :