Blog details

5 frustraties die je als huurwoningzoekende vast herkent

november 22, 2018

Wie heeft het niet meegemaakt? De eindeloze zoektocht naar een mooie huurwoning in een leuke wijk voor een goed prijsje? Een mooie huurwoning heb je vaak niet zo gevonden. Van louche huurbazen, vieze woningen tot extra facturen en vreemde vogels. Het vinden van een mooi stekkie is nog niet zo eenvoudig. Ga jij de barre zoektocht tegemoet? Lees dan gauw wat de 5 grootste frustraties zijn bij het vinden van een huurwoning. Niet om je te ontmoedigen, maar zo weet je precies in welke valkuilen jij niet moet kukelen. 

Een huisfeest of een bezichtiging?
Je hebt een prachtige huurwoning gevonden online, het is een riante woning, de ligging is perfect en… jij bent niet de enige die dat vindt. Wanneer je wordt uitgenodigd voor een bezichtiging hoef je nog geen gat in de lucht te springen. Je bent een stukje verder maar het blijft altijd afwachten wat je aantreft. Natuurlijk kun je altijd eerst vragen hoeveel gegadigden er zijn voor de woning voordat je jouw tijd verspilt aan een bezichtiging waar tientallen mensen op af komen.

De advertentie zegt alles, toch?
Je zou toch denken dat een huurbaas de woning wilt verhuren? Helaas doen de advertenties dat niet altijd blijken. Een paar wazige foto’s waar je nog net het geel in het behang kunt zien en onduidelijke beschrijvingen over de oppervlakte en kosten. De beste tip om frustraties te voorkomen, is om deze advertenties te skippen. Als de huurbaas al zo weinig energie steekt in het vinden van geschikte huurders, dan kun je ook al natellen hoe goed hij zijn andere verplichtingen als huurbaas nakomt.

Extra kosten
Na de bezichtiging krijg je een belletje en…je bent het geworden! Tijd om binnenkort naar jouw nieuwe huisje te verhuizen. De verhuurder is trouwens wel vergeten te zeggen dat je nog een extra factuurtje zal ontvangen. Sommige verhuurders zullen achteraf nog “bemiddelingskosten” of “adviesgesprek kosten” rekenen. Altijd een leuke verrassing.

Een goede service?
Veel verhuursites vragen een financiële bijdrage voordat je daadwerkelijk op advertenties kunt reageren en bezichtigingen kunt aanvragen. Dit is nodig om de site draaiende te houden en een goede service te kunnen bieden. Maar waar is die service dan precies? Een telefoonnummer is vaak ver te zoeken op verhuursites. Wanneer je op zoek bent naar een huurwoning, kun je het gevoel hebben dat je er helemaal alleen voor staat.

Het lijkt wel een sprookje
Ken je die advertenties? De advertenties van woningen die hartstikke goedkoop zijn in vergelijking met de rest en toch riant en centraal gelegen zijn? Je bent toch nieuwsgierig maar als je verder klikt wordt eerst geld gevraagd voordat je alle informatie kan zien. Wees op je hoede voor deze advertenties. Als de advertentie net een sprookje lijkt, dan is de kans groot dat dit ook zo is. Voorkom dat je veel geld kwijt bent aan oplichters online bij het zoeken van een huurwoning.

Maar als je dan toch eindelijk jouw droomwoning gevonden hebt, dan was het deze barre zoektocht toch waard. Esteon helpt jou bij de zoektocht naar jouw nieuwe huurwoning!

Share it

Get app now

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit donec tempus pellentesque dui vel tristique purus justo vestibulum eget lectus non gravida ultrices

Download Form :